توضیح دربارهٔ این سری لقمهها را اینجا ببینید.
بسیار مهم است که بدانید قرار است فردا وقت خود را صرف چه کارهایی کنید. همچنین، بهتر است برنامهای مشخص برای هفتۀ پیشِ روی خود هم داشته باشید. میتوانید هر جمعه، کمتر از نیم ساعت را برای برنامهریزی هفتۀ بعد صرف کنید، و هر شب در اواخر شب، برنامۀ فردای خود را بریزید. همچنین در انتهای ماه، برنامۀ کلیِ ماه بعد را تعریف کنید. این برنامهریزیها، در راستای هدفی هستند که طرحریزی آن در لقمۀ ۲ شرح داده شد.
به یاد داشته باشید که برایان تریسی میگوید هر دقیقهای که برای برنامهریزی صرف شود، ۱۰ دقیقه از زمان اجرا را (که به خاطر متمرکز نبودن و افکار پراکنده داشتن هدر میرود) کاهش میدهد. یعنی فقط با ۱۰ دقیقه صرف وقت شبانه برای برنامهریزی فعالیتهای روز بعد، ۱۰۰ دقیقه (حدود دو ساعت) از فردای خود را از هدر رفتن نجات میدهید و به عبارت دیگر، بازده خود را ۱۰ برابر میکنید.
نکته: آدمیزاد روبات نیست و کمتر روزی از زندگی است که طبق پیشبینیها و برنامههای ما پیش برود. ضمناً قرار نیست که ما اسیر برنامههای نوشتهشده توسط خودمان باشیم. اما وقتی روز خود را برنامهریزی میکنیم، بهتر میتوانیم برنامه را با توجه به امور پیشبینینشده تغییر بدهیم، در برابر درخواستهای دیگران ــ مثلاً «بیا برویم بیرون چرخی بزنیم!» ــ قاطعانهتر میتوانیم تصمیم بگیریم (چه پاسخ مثبت بدهیم چه منفی)، و از هدر دادن وقت به صورت ناخودآگاه (مثل وقتگذرانی بیحاصل در شبکههای اجتماعی) بیشتر در امان خواهیم بود. در یک کلام، هر طور که حساب کنیم، برنامهریزی ماهانه/هفتگی/روزانه از قبل، به نفعمان است!
کتاب رایگان «لقمه کردن فیل» را همین حالا دانلود کنید و با ۱۰۰ روش دیگر برای لقمه کردن فیل آشنا شوید!
مرسی استاد عزیز.
مثل همهی آموزشهای دیگهتون بینظیر بود.
من همیشه به قلم شما قبطه میخورم.
نوشتن برنامه روزانه واقعا عالی بوده برای من…انگار یه نیروی کمکی میاد کنار آدم و برنامه ای که در ابتدا شلوغ بنظر می رسه بسیار خوب و مرتب انجام میشه.