علیاکبر قزوینی استادِ بهکارگیریِ واژههاست. کلمات در دستان او همچون نُتهای موسیقی است که با کنار هم قرار دادن آنها، میتواند مطالبی چنان اثرگذار و جذاب بیافریند که به گفتۀ مخاطبانِ پرشمارِ آموزشهای او، در جان و دل رسوخ میکند. وی نویسنده، مدرس، پژوهشگر و سخنرانِ انگیزشآفرین در حیطههای موفقیت و هدفمندی، کسبوکار و ثروتآفرینی، خلاقیت و نوآوری، و معنای زندگی است که با بهرهگیری از دامنۀ گستردۀ مطالعات و تجربیاتش، دانش و فرهنگ و هنر را به خدمت میگیرد تا پیچیدهترین مسائل را ساده و خوشایند تشریح کند و همراه با توضیحات و مثالهای جاندار، همچون سمفونیای گوشنواز یا خوراکی اشتهاانگیز، در برابر مخاطب قرار دهد.
تحصیلات آکادمیک
علیاکبر قزوینی دانشآموختۀ رشتۀ مهندسی عمران است. وی دورۀ لیسانس خود را در دانشکدۀ فنی دانشگاه تهران و زیر نظر استادان نامآوری همچون دکتر مهدی قالیبافیان، دکتر عبدالمجید جوهرزاده، دکتر مجید صادقآذر و… به پایان رساند و در مقطع فوق لیسانس نیز به دانشگاه صنعتی شریف رفت و با بهرهگیری از آموزشهای استادانِ درجه یکِ دانشکدۀ مهندسی عمران، در نهایت از پایاننامۀ خود با عنوان «مدلسازی تراز صوتی ناشی از تردد ترافیک» زیر نظر دکتر حبیبالله نصیری دفاع کرد و با نمرۀ عالی فارغالتحصیل شد.
وی پس از چندین سال فعالیت موفق در این شاخۀ مهندسی، از جمله همکاری با شرکت مطالعات جامع حملونقل و ترافیک تهران، تصمیم گرفت به ندای قلب خود پاسخ بدهد، محاسباتِ «خردِ عادی» را کنار بگذارد و حرفهای را پی بگیرد که بیش از همه با آن احساس نزدیکی میکرد: روزنامهنگاری.
سردبیری مجلۀ دانشمند
علیاکبر قزوینی از دوران دانشجویی با نشریات و مجلات مختلفی از جمله اطلاعات علمی، دانشمند، مجلۀ ماشین، روزنامههای جامجم و شرق، هفتهنامۀ پندار و… همکاری داشت. نخستین مقالۀ او، که ترجمهای بود از مطلبی در مجلۀ تایم، با عنوان «هوش مصنوعی چقدر باهوش است؟» در شمارۀ خردادماه ۱۳۷۶مجلۀ اطلاعات علمی منتشر شد و انگیزۀ بیشتری را برای ادامۀ فعالیت در این زمینه برای او فراهم کرد. اما آغازگر فعالیت حرفهای او به عنوان روزنامهنگار، زمانی بود که نخستین چک حقالتحریر خود را از مجلۀ دانشمند دریافت کرد. چند سال پس از آن، در تابستان ۱۳۸۵ و در سن ۲۹ سالگی، وی به سردبیری مجلۀ دانشمند برگزیده شد.
بیش از ۹۰.۰۰۰ خواننده در ماه
علیاکبر قزوینی طی بیش از پنج سال فعالیت متمرکز و اثربخش در جایگاه سردبیریِ پرقدمتترین و مشهورترین مجلۀ علمی ایران، با همراهی مدیرمسئولان حمایتگر مجله علیرضا کریمی و یعقوب مشفق، پرسنل هدفمند آن بهویژه مینو مهرعلی (مدیر داخلی)، ناصر شبستری (مدیر فنی) و ناظم رام (مدیر هنری)، نیز همکاری گروهی از زبدهترین نویسندگان و مترجمان مقالات علمی از جمله:
استاد سیروس برزو، دکتر عطاءا… فرهیمنش، دکتر علیافضل صمدی، دکتر احمد شرفالدین، فرزین آقازاده، بابک باقرزادگان، کورش ضیابری، سعید ارکانزاده یزدی، سیدحسین علوی لنگرودی، علی مزرعتی، پوریا ناظمی، شهاب شعریمقدم، شاهین ارسالی، رضا علیشاهی، جواد برخوردار و همکاران پرشمار دیگری که مجال نام بردن از همگی آنها در این مختصر نیست،
موفق شد تیراژ مجله را از حدود هشت هزار نسخه، به بیش از ۳۰.۰۰۰ نسخه در ماه برساند. با احتساب خوانده شدن هر شماره از مجله به طورِ میانگین توسط سه نفر، دانشمند هر ماه بیش از ۹۰.۰۰۰ خواننده را با جدیدترین دستاوردهای علم و فناوری آشنا میکرد.
آموزش مستقیم از استاد محمود معظمی
یکی از نقاط عطف زندگی علیاکبر قزوینی، که زندگی و آیندۀ حرفهای او را برای همیشه به نحو مثبت تغییر داد، آشنایی وی با محمود معظمی بود. در همان ماههای آغازینِ سردبیری دانشمند، پخش برنامههای محمود معظمی از شبکۀ مهاجر نیز آغاز شده بود. در یکی از برنامههای زندۀ این شبکه، معظمی خبر داد که بهزودی سفری به ایران خواهد داشت. (در آن هنگام، معظمی بیشتر در کانادا زندگی میکرد و برای سرکشی به کسبوکارهای خود و نیز انجام فعالیتهای آموزشی، مرتب بین ایران و کانادا در رفتوآمد بود.) علیاکبر قزوینی شمّ روزنامهنگاری خود را به کار گرفت و با غنیمت شمردن این فرصت، با دفتر آموزشی او در تهران تماس گرفت تا ملاقاتی با محمود معظمی و گفتوگویی اختصاصی با وی داشته باشد. به لطف همیاری و روی گشادۀ خانم فریبا مقصودی، مسئول دفتر ایشان، قرار گفتوگو در همان نخستین تماس و حتی پیش از ورود معظمی به ایران، تعیین شد.
گفتوگویی که برای حدود یک ساعت در نظر گرفته شده بود، در صبح دلپذیر یک روز پاییزی در تهران بیش از سه ساعت به طول انجامید؛ و ماحصل آن طی دو شماره در مجلۀ دانشمند منتشر شد که نامهها، تماسها و ایمیلهای تشویقآمیز زیادی را از خوانندگان به همراه داشت. نزدیک به دو سال نیز هر شماره، مقالههای آموزشی محمود معظمی در مجلۀ دانشمند منتشر میشد.
علیاکبر قزوینی از بدو آشنایی با محمود معظمی، تقریباً همۀ آموزشهای او را دنبال میکرد و برنامه، سمینار یا کارگاهی نبود که در آن شرکت نکند. طی این مراودات و تماسها با محمود معظمی، قرار برای تدوین نخستین کتاب محمود معظمی نیز گذاشته شد که با مدیریت علیاکبر قزوینی و همکاری گروهی از افراد حرفهای و علاقهمند، به نشر کتاب پروفروش «شما میتوانید خوشبختتر شوید!» انجامید.
راهاندازی فروشگاه عقابها
اواخر سال ۱۳۹۰، علیاکبر قزوینی تصمیم گرفت یک بار دیگر از محدودۀ ترسها و محاسبات خرد عادی فراتر برود، سردبیری دانشمند را رها کند و برای راهاندازی و نوسازی رسانههای دیجیتالِ محمود معظمی، همکاری با دفتر آموزشی وی را در جایگاه سردبیری مجموعه وبسایتهای آن، آغاز کند.
با مشارکت سایر پرسنل خلاق و مشتاقِ این مجموعه بهویژه امید بهشتی (مدیر داخلی) و امیرحسین نعماویزاده (مدیر فنی)، وبسایت آموزشی محمود معظمی با سر و شکلی حرفهای آغاز به کار کرد و مدتی بعد نیز فروشگاه اینترنتی با عنوان فروشگاه عقابها به راه افتاد.
فروش محصولات آموزشی به صورت دانلودی، از جمله نوآوریهای متعددی بود که در فروشگاه عقابها انجام شد و با درآمدسازی فوقالعاده، الگویی برای سایر فروشگاههای اینترنتی موفق ایرانی در این زمینه شد.
علیاکبر قزوینی افزون بر نوشتن صدها مقاله در وبسایت محمود معظمی، در طراحی و تولید بستۀ آموزشی ۱۲ گام با محمود معظمی تا موفقیتی پایدار، پیامک عقابها، پیامک غولهای کسبوکار و بسیاری از محصولات آموزشی دیگر نیز همکاری داشت، چندین بار به عنوان دستیار محمود معظمی در کارگاههای وی (شاد باشید و ثروتمند شوید و شخصیت آهنین) به اجرا پرداخت، و در زمینۀ فروشِ دورۀ منحصربهفرد نوابغ فروش نیز فعالیت کرد.
همکاری با رادیو
طی سالهای ۱۳۸۹ تا ۹۱، علیاکبر قزوینی از سوی گروه دانش رادیو جوان چندین بار برای جلسات همفکری دعوت شد، و همچنین به عنوان کارشناس ــ مجری در برنامۀ «دانش و پرسش»، به همراهِ شاهین شرافتی، به اجرا پرداخت. بیش از یک سال نیز وی به عنوان کارشناس در حیطههای کسبوکار و نوآوری، در برنامههای این شبکه حضور داشت.
عضویت در هیئت تحریریۀ مجلۀ خلاقیت
از سال ۱۳۹۳، علیاکبر قزوینی نشر مقالات اختصاصی خود را در مجلۀ خلاقیت آغاز کرد که همچنان ادامه دارد و به گواه بازخوردِ خوانندگان، طرفداران بسیاری هر شماره این مقالهها را دنبال میکنند.
وی از بدو انتشار مجلۀ خلاقیت، برای هماهنگیِ گفتوگوها با محمود معظمی و نیز ویرایش و ارسال مقالات او، با این مجله همکاری داشت. خلاقیت یکی از مجلات پیشرو در ایرانِ امروز، و مرجع بسیاری از کسانی است که میخواهند زندگی بهتری برای خود بسازند. این مجله که هماکنون به سردبیری حسین یاغچی، یکی از زبدهترین روزنامهنگاران ایران، اداره میشود، طی دو شمارۀ ماهانه و نیز وبسایت خود، مقالات و مطالب برترین استادان ایران و جهان در حیطههای مختلفِ موفقیت، کسبوکار، هدفمندی و… را منتشر میکند و در اختیار علاقهمندان پرتعداد خود قرار میدهد.
بنیانگذاری دفتر آموزشی علیاکبر قزوینی
علیاکبر قزوینی در اوایل سال ۱۳۹۵ تصمیم گرفت آموختهها و تجربیات خود را به طور مستقل عرضه کند. در عصری که اینترنت امکانات فراوانی را در برابر همۀ انسانها قرار داده و راههای ارتباطی را بیش از همیشه آسان و خوشایند کرده است، علیاکبر قزوینی وبسایت آموزشی اختصاصی خود را محل اصلی عرضه و نشر آموزشهایش قرار داده است.
وی از شما دعوت میکند آموزشهایش را در چهار زمینۀ اصلیِ:
موفقیت و هدفمندی
ثروتآفرینی و کسبوکار
خلاقیت و نوآوری
معنای زندگی
با چاشنیِ علم، فرهنگ و هنر و با پیام محوریِ «ما سزاوار یک زندگی بامعناتر، هدفمندتر و سرشار از فراوانی هستیم» دنبال کنید، و هر روز کمک کنید تا جهان به جای بهتری برای زیستن تبدیل شود.
علیاکبر قزوینی زادۀ آذرماه ۱۳۵۶در تهران است و در حال حاضر به همراه همسرش در تورنتوی کانادا زندگی میکند. وی عاشق کتاب و مجله است و هر ماه مبلغ قابل توجهی را برای خرید کتاب، مجله و روزنامه صرف میکند؛ طرفدار محصولات اپل است و خبرهای این شرکتِ نوآور را با علاقه پی میگیرد؛ عکاسی را به طور جدی دنبال میکند (عکسهای او بارها در جمع عکسهای برتر، از جمله عکسهای سالِ وبسایت دوربین.نت، قرار گرفتهاند)؛ و در اوقات فراغت خود از دیدار با خانواده و دوستان، موسیقی و فیلم و رُمان، سفر و کشف چیزهای نو لذت میبرد.
با دنبال کردن مطالب آموزشی علیاکبر قزوینی:
نگاه عمیقتری به زندگی مییابید،
مطالب جدید و ۱۰۰٪ کاربردی میآموزید که روز به روز شما را در جنبههای مختلف زندگی موفقتر میکند،
و با یک خوشبینیِ واقعنگرانه به جریان زندگی نگاه میکنید.
این مطالب آموزشی را افزون بر وبسایت حاضر
از طریق کانال تلگرام و اینستاگرام زیر نیز میتوانید دنبال کنید:
لینک به کانال تلگرام
لینک به صفحۀ اینستاگرام
اگر آموزشهای علیاکبر قزوینی را دوست دارید و میپسندید
لطفاً از دوستان خود نیز دعوت کنید تا این آموزشها را دنبال کنند.
[…] علیاکبر قزوینی کیست […]
[…] بار در کتاب ” تنها سخت جانها به هدف می رسند!” نوشته علی اکبر قزوینی آشنا شدم. هفته ای که گذشت با این کتاب لحظاتم را نابتر […]